Kapitánova dcéra - Puškin, Alexander Sergejevič; Ferenčík, Ján; Gerasimov, S.V. (Bratislava : Tatran, 1977)
Historický román o obetavej láske mladého dôstojníka Griňova k dcére veliteľa Belogorskej pevnosti Mironova.
Keywords: ruská literatúra; historické romány; starší školský vek