Syn pluku - Katajev, Valentin Petrovič; Kompiš, Bohuslav; Cesnak, Jozef, 1936- (Bratislava : Mladé letá, 1977)
Osud Vaňku, ktorému fašisti zabili rodičov.
Keywords: ruská literatúra; vojnové romány; starší školský vek