Poklady starej truhlice - Dávidová, Terézia; Števková, Mária, 1940-; Pelikánová-Bartošová, Anna (Bratislava : Mladé letá, 1977)
Príbehy mestských deti, ktoré trávia letné prázdniny na vidieku u starých rodičov.
Keywords: maďarská literatúra; príbehy o deťoch; mladší školský vek