Svätá tma - Hečko, František (Bratislava : Slovenský spisovateľ, 1961)
Román opisuje život vinohradníckej obce Dubníky za 2. svetovej vojny.
Keywords: slovenská literatúra; spoločenské romány; starší školský vek