Kniha džunglí. diel 1-2 - Kipling, Rudyard, 1865-1936; Kuzmány-Bruothová, Adriena; Machaj, Vladimír (Bratislava : Mladé letá, 1978)
Dobrodružný príbeh o malom chlapcovi Mauglím, ktorého v džungli nájde vlk s vlčicou a spolu ho vychovajú.
Nositeľ Nobelovej ceny za literatúru za rok 1907
Keywords: anglická literatúra; Nobelova cena; dobrodružné príbehy; starší školský vek