Obušok, hýbaj sa! - Štíplová, Ljuba; Pártošová, Štefánia; Janoušková, Alena (Praha : Orbis, 1978)
Rozprávka o statočnom Kubovi, ktorý slúžil u dobrého baču.
Keywords: česká literatúra; autorské rozprávky; predškolský vek