Kocúr v čižmách - Grimm, Jacob, 1785-1863; Grimm, Wilhelm, 1786-1859; Lenková, Marta; Grube-Heinecke, Regine (Berlin : Der Kinderbuchverlag, 1978)
Rozprávka o kocúrovi v čižmách, ktorého zdedil najmladší syn chudobného mlynára.
Keywords: nemecká literatúra; autorské rozprávky; mladší školský vek