Danuška - Mačingová, Božena; Hanák, Ján (Košice : Východoslovenské vydavateľstvo, 1978)
Príbeh o osude Danušky, ktorej rodičia prežívali manželskú krízu, ale napokon sa všetko šťastne vyriešilo.
Keywords: slovenská literatúra; príbehy o deťoch; mladší školský vek