Martin v raji - Ryska, Jan; Števková, Mária, 1940-; Mlčoch, Zdeněk (Bratislava : Mladé letá, 1979)
Päťročný chlapec sa s rodičmi presťahuje z mesta do českého pohraničia, kde nájde svoj domov.
Keywords: česká literatúra; autorské rozprávky; mladší školský vek