Malý volá Kapitána - Platowna, Stanislawa; Wlachowská, Miroslava; Schillerová, Katarína (Bratislava : Mladé letá, 1979)
Na Mareka rodičia nemajú čas, preto sa skamaráti s chlapcom, ktorý ušiel z domu a pomenuje ho Kapitánom.
Keywords: poľská literatúra; príbehy o deťoch; mladší školský vek