Chlapec ako šidlo - Ryska, Jan; Suchá, Hana; Beneš, Karel (Bratislava : Mladé letá, 1980)
Krištofa postihne zákerná choroba a na dlhší čas ho uväzní v sanatóriu a tu sa však vykľuje šidlo z vreca.
Keywords: česká literatúra; príbehy o deťoch; mladší školský vek