Antigona - Sofokles; Špaňár, Július, 1917-2007; Feldek, Ľubomír, 1936- (Bratislava : Tatran, 1982)
Antigona poruší zákaz vládcu Téb a pochová svojho brata, pretože si viac ctí odveké božské zákony.
Keywords: grécka literatúra; drámy; mládež