Peter Pan - Barrie, James Matthew; Dzurillová, Elena; Čechová, Oľga (Bratislava : Mladé letá, 1982)
Autor vytvoril rozkošnú rozprávkovú postavičku Petra Pana, večného chlapca, ktorý odmietol stať sa dospelým.
Keywords: anglická literatúra; rozprávky o deťoch; mladší školský vek