Ríša Slnka - Smirnov, Nikolaj; Baginová, Oľga; Machaj, Vladimír (Košice : Východoslovenské vydavateľstvo, 1982)
Chlapec z Kamčatky rozpráva napínavý príbeh, zážitky z Paríža, východnej Ázie, Japonska, Indie a Afriky.
Keywords: ruská literatúra; dobrodružné romány; historické romány; starší školský vek