Dom v stráni - Kukučín, Martin, 1860-1928; Minarovič, Marián (Bratislava : Tatran, 1982)
Román zachytáva život chorvátskych vinohradníkov, ako ho poznal autor za svojho pobytu v Dalmácii.
Keywords: slovenská literatúra; spoločenské romány; starší školský vek