Začarovaný dom - Chmielewská, Joanna; Silnická, Oľga; Lauffová, Ľuba (Bratislava : Mladé letá, 1982)
Početná rodina zdedí rozsiahlu vilu, v ktorej objavia starú ilegálnu tlačiareň.
Keywords: poľská literatúra; dobrodružné príbehy; mladší školský vek