Čarodejníkov dar - Benedek, Elek, 1859-1929; Balega, Alexander; Hanáková, Margita (Košice : Východoslovenské vydavateľstvo, 1983)
Ťažiskom výberu sú fantastické rozprávky, ktoré sa odohrávajú v palácoch i dedinských chalupách.
Keywords: maďarská literatúra; fantazijné rozprávky; mladší školský vek