Zlatá čaša : Buriatske rozprávky - Marecová, Bohdana; Brun, Róbert (Košice : Východoslovenské vydavateľstvo, 1983)
Výber rozprávok je obrazom drsného života, spojeného s prírodou.
Keywords: ukrajinská literatúra; rozprávky; mladší školský vek