Braček, sestrička a Čierna rieka - Peonidu, Elli; Papadopoulová-Vitálošová, Darina; Štefunková-Szabová, Alžbeta (Bratislava : Mladé letá, 1984)
V Cyprílii žijú šťastne zvieratká, chlapček Hiphop, jeho sestrička Eli, psík Hektor aj mačička Ira.
Keywords: grécka literatúra; autorské rozprávky; mladší školský vek