Deťom - Vodrážka, Jaroslav, 1894-1984; Vodrážka, Jaroslav, 1894-1984 (Bratislava : Mladé letá, 1984)
Príbehy maca Mrmláča na salaši, ukážky rozprávok a ľudových piesní, ktoré Vodrážka ilustroval.
Keywords: česká literatúra; ľudové rozprávky; mladší školský vek