Peter zo smolného zámku : Lužickosrbská ľudová rozprávka - Häntsch, Uwe; Krawža, Jurij (Bratislava : Mladé letá, 1985)
Rozprávka o najmladšom sedliakovom synovi a krásnej Hanke zo sklenného zámku.
Keywords: lužicko-srbská literatúra; autorské rozprávky; predškolský vek