Ruža pre Jula Verna - Glocko, Peter; Tóth, Dezider (Bratislava : Mladé letá, 1986)
Vzrušujúca púť po Slovensku, neúnavné pátranie po odkaze tajomného Paracelsa a hrdinstvo pánov Nadara a Verna.
Keywords: slovenská literatúra; dobrodružné príbehy; starší školský vek