Straka nekradne - Tužinský, Ján; Slezáček, Branislav (Bratislava : Mladé letá, 1987)
Peter Straka je chlapec na invalidnom vozíku. Spolu s kamarátmi prežíva prázdniny plné dobrodružného napätia.
Keywords: telesne postihnuté deti; chlapčenské romány; starší školský vek; slovenské romány