Chalúpka strýčka Toma - Stowe-Beecher, Harriet; Ruppeldt, Miloš; Kolář, Radomír (Bratislava : Mladé letá, 1987)
Na postave černocha Toma autorka zobrazuje osud amerických černochov pred ich oslobodením.
Keywords: americká literatúra; sociálne romány; starší školský vek