Cesty bohov : Japonské mýty - Štefunková-Szabová, Alžbeta; Krupa, Viktor (Bratislava : Mladé letá, 1988)
Prvá zachovaná japonská kniha Kodžiki- kniha mýtov a legiend, bájí a rozprávok.
Keywords: japonská literatúra; staroveké báje; legendy; starší školský vek