Zlatý hrach - Cipár, Miroslav, 1935-; Ďuríčková, Mária, 1919-2004 (Bratislava : Mladé letá, 1988)
Detské ľudové povedačky, rečňovanky, spievanky, hádanky a príslovia.
Keywords: slovenská literatúra; folklór; ľudová slovesnosť slovenská; predškolský vek