Čarodejník z krajiny Oz - Baum, L. Frank (Lyman Frank), 1856-1919 (Zlatý kľúčik, 1990)
Silný cyklón odnesie Dorotu a jej psíka do ďalekej krajiny trpaslíkov, tí jej poradia, aby zašla za čarodejníkom Ozom.