Čuk a Huk - Gajdar, Arkadij; Rázusová-Martáková, Mária, 1905-1964; Cpin, Štefan (Bratislava : Mladé letá, 1985)
Príbehy dvoch chlapcov, ktorí sa s matkou vyberú do ďalekej tajgy za otcom.
Keywords: ruská literatúra; príbehy o deťoch; mladší školský vek