Čierny tulipán - Dumas, Alexandre; Jesenská, Zora; Trojan, Ján (Bratislava : Mladé letá, 1970)
Príbeh čierneho tulipánu a jeho pestovateľa sa odohráva v Holandsku v 2. polovici l7. storočia.
Keywords: francúzska literatúra; dobrodružné romány; starší školský vek