Cocorí - Gutiérrez, Joaquín; Stanislav, Ivan, 1939-2003; Čechová, Oľga (Bratislava : Mladé letá, 1963)
Príbeh černoška Cocorí v pralese a jeho priateľstvo s bielym dievčatkom.
Keywords: španielska literatúra; autorské rozprávky; mladší školský vek