Mladosť - Figuli, Margita; Nesselman, Ladislav (Bratislava : Mladé letá, 1984)
Spomienka na svoje detstvo, ktoré bolo preplnené láskou a starostlivosťou dobrotivej matky k dcére.
Keywords: slovenská literatúra; autobiografické romány; starší školský vek