Kapitánova dcéra - Puškin, Alexander Sergejevič (Slovenské nakladateľstvo detskej knihy, 1956)
Historický román o obetavej láske mladého dôstojníka Griňova k dcére veliteľa Belogorskej pevnosti Mironova.