Labutí kaštieľ - Cronin, Archibald Joseph; Bačík, Emil (Bratislava : Smena, 1971)
Ústrednou postavou je lekár,ktorý pri oddychovej plavbe na lodi sa po prvý raz v životr stretáva s veľkou láskou.
Keywords: anglická literatúra; ľúbostné romány