Peter a Lucia - Rolland, Romain, 1866-1944; Felix, Jozef; Želibská, Mária, 1913-1992 (Bratislava : Tatran, 1984)
Ľúbostný príbeh dvoch mladých ľudí, ktorým do osudu kruto zasiahne vojna.
Nositeľ Nobelovej ceny za literatúru za rok 1915
Keywords: francúzska literatúra; Nobelova cena; ľúbostné romány