Vlastnosti vášne - Pasternak, Boris Leonidovič, 1890-1960 (Kruh milovníkov poézie, 1965)
Vzťah k prírode, láska a filozofické zamyslenie nad životom sú charakteristické pre lyrickú poéziu B. Pasternaka.