Ja to, rybka, viem - Ďurinová, Nataša, 1955- (Slovenské pedagogické nakladateľstvo - Mladé letá, 2004)
K riečke prichádzajú mnohé zvieratká, aby sa osviežili. Múdra rybka sa čuduje, že mnohé zabudnú povedať slovko ďakujem.