Rodinný sprievodca prírodou : s 11 dobrodružstvami v prírode - Bellman, Heiko; Finkenzeller, Xaver; Grünert, Helmut; Grünert, Renate; Hartmann, Uwe; Hecker, Katrin; Hecker, Frank; Janke, Klaus; Kremer, Bruno P.; Pucht, Anne; Richarz, Klaus (Príroda, 2008)
Bohato ilustrovaná publikácia prináša rady ako určovať najbežnejšie živočíchy a rastliny, učí nás spoznávať bylinky, upozorňuje, ktoré živočíchy môžu byť nebezpečné. Špeciálne strany sú venované prázdninám v Alpách a na pobreží.