Odkaz dračích jazdcov . diel 1, Eragon - Paolini, Christopher, 1983- (Fragment, 2009)
Príbeh chudobného farmárskeho chlapca Eragona, ktorý nájde v Dračích horách modrý kameň. Z neho sa vyliahne dračie mláďa.