Mŕtvi do súmraku. diel 1, Pravá krv - Harris, Charlaine (Pravá krv, 2010)
Život v ospalom južanskom mestečku Bon Temps narušia dve udalosti záhadná vražda mladej ženy a príchod upírov, ktorí sa tomuto miestu dosiaľ vyhýbali.