Kamienka a Viťúz : rozprávky o drahých kameňoch pre naše najdrahšie poklady - Ivaničková, Margita (Matica slovenská, 2009)
Vila Kamienka a jej synček Viťúz boli pri tom, keď sa v dávnoveku vytváralo podzemné bohatstvo krajiny, ktorú raz nazvú Slovensko.