Stefanove denníky. diel 2, Túžba po krvi - Smith, L. J. 1965-; Williamson, Kevin; Plec, Julie (Fragment, 2011)
Stefan stretne upírov, ktorí ho naučia ako prežiť a nezabíjať ľudí. Damon ide vlastnou cestou, čo mu prinesie problémy.