Nie je škola ako škola (nie je žiak ako žiak) - Ďuríčková, Mária, 1919-2004 (Mladé letá, 1986)
Je to škola neobyčajná - veď chodia do nej neobyčajní žiaci: prvák Pavko, kocúr Maximilián, aj dvanásť mesiačikov.