Objavenie neba - Mulisch, Harry (MM, 2006)
Román je veľkou spoločenakou freskou, zasadenou do poslednej tretiny dvadsiateho storočia. Je to príbeh dvoch priateľov a ich spoločná priateľka Anna, ktorá strávi mnoho rokov kóme.