Stefanove denníky. diel 3, Pomsta - Smith, L. J. 1965-; Williamson, Kevin; Plec, Julie (Fragment, 2012)
Stefan uteká pred Damonom aj pred životom, ktorý viedol v New Orleans. Skrýva sa v Central parku, kde jedného dňa nájde zakrvavenú mladú ženu. Zachráni jej život a odvedie ju domov, kde ho prijmú ako člena rodiny.