Hobit aneb Cesta tam a zase zpátky - Tolkien, John Ronald Reuel (Argo, 2007)
Hobit je príbeh Bilba Pytlíka, hobita, ktorému sa celý život obráti hore nohami, keď sa pripojí k čarodejníkovi Gandalfovi a trinástim trpaslíkom na výprave za ukradnutým pokladom.