Úžasný Mauric a jeho vzdělaní hlodavci - Pratchett, Terry, 1948-2015 (Talpress, 2003)
Potkani zjedia magické svinstvo a začnú hovoriť. Inteligentný kocúr sa dá s nimi do spolku. Putujú z mesta do mesta, kde opakovane hrajú divadielko na motívy KRYSAŘE. Týmto podvodom získajú veľa peňazí až v Uberwalde na nich čaká niečo zlé.