Shalom : kronika zvláštneho manželstva - Van der Holland, Tina, 1956- (Koruna, 2013)
Román zobrazuje problémy vznikajúce pri spolunažívaní dvoch kultúr v manželstve, kde žena je temperamentná kresťanka a muž introvertný Žid.