Čierne zlato : povesti z Hornonitria I - Lenhart, Jozef; Cigánik, Rudolf (Bratislava : TRIO Publishing, s.r.o., 2012)
Dvanásť nezvyčajných, dobrodružných príbehov sprítomňuje dávno historické udalosti a minulosť málo známeho kultúrneho regiónu Slovenska.
Keywords: slovenská literatúra; povesti; mladší školský vek