Ostrov pokladů - Stevenson, Robert Louis (Garamond, 2007)
Po smrti starého námornika zostane mapa, ktorá vedie k pokladu. Mapu objaví mladý Jim Hawkins a vydá sa za najväčším dobrodružstvom svojho života.