Zápisky vojnového dieťaťa - Šimko, Vlado, 1931- (Petrus, 2014)
Autor, už ako 11-ročný bratislavský chlapec, v čase vojnového Slovenského štátu si začal písať denník. Zaujímavé udalosti si s prestávkami značil až do roku 1949.